Betalen Milaan

Betalen Milaan

ItaliŽ is ook een euroland dus dat scheelt een hoop gedoe met al die vroegere lires. Pinnen gaat net zo eenvoudig als in Nederland. Bij benzine stations, de grotere warenhuizen, tolwegen, hotels en bij de betere restaurants kun je betalen met een creditcard. De postkantoren zijn open van maandag tot zaterdag. De openingstijden zijn van 8:30 uur tot 13:30 uur. Op zaterdag open ook vanaf 8:30 uur tot 11:30 uur. Wil je iets kopen met contant geld wees er dan op verdacht dat je bij de postkantoren niet terecht kunt. Zorg voor voldoende cashgeld.
<
<

Informatie Betalen Milaan

Een woning kopen in Milaan

De stedentrip die je gemaakt hebt naar Milaan was een succes. Milaan heeft je hartje gestolen en je wilt er wel gaan wonen. Genieten van de prachtige stad, genieten van het prima eten en drinken. Genieten van alles wat deze stad biedt. Allereerst moet je op huizenjacht gaan in Milaan. Huizen te koop zijn er genoeg dus je kunt uitzoeken wat je voor ogen hebt. Je hebt je woning gevonden. Neem altijd een makelaar want die kent de huizenmarkt en weet ook precies hoe alles verloopt. Breng een schriftelijk bod uit. Dat kan door een speciaal formulier. Het bod wat je uitbrengt is wel onherroepelijk. Ook de termijn is belangrijk. Het is aan te bevelen vast een klein bedrag te betalen. Niet contant maar in de vorm van een cheque. Die geef je aan de makelaar. Gaat de koop niet door dan krijg je natuurlijk de cheque terug. Nadat alle documenten zijn getekend komt de notariŽle koop. Bij de notaris moet dan de rest worden betaald evenals de landbelasting. Verder nog het ondertekenen van het contract door beide partijen. Bovenop de koopsom komen nog bijkomende kosten zoals notariskosten, leges en belastingen. Dus laat je altijd professioneel begeleiden om slechte ervaringen te vermijden.

Een auto invoeren naar Milaan

Nadat je een woning hebt gekocht in Milaan wil je ook graag je auto meenemen. Het uitvoeren doe je via de RDW. Daarna moet je een uitvoerteken aanvragen om naar ItaliŽ te rijden. Deze is 2 weken geldig. Met het uitvoeringsbewijs moet je in Milaan aangekomen naar de Motorizzazione Civile. Hier moet je een Italiaans kenteken aanvragen. Uiteraard moeten er veel documenten worden ingevuld. Om een hoop tijd te besparen kun je je auto ook laten invoeren. Dat doet dan de ACI, zeg maar de Italiaanse ANWB. Hier zijn uiteraard kosten aan verbonden. Heb je je auto langer dan 6 maanden op je naam dan hoef je in ItaliŽ geen belasting te betalen bij het invoeren.

Tip

Niet alleen in Milaan maar ook in heel ItaliŽ zijn zakkenrollers actief. Dit is niks nieuws want dat zakkenrollen gebeurt in elke grote stad in de hele wereld. Neem dus nooit veel contant geld mee. Pinnen kun je overal. Berg je portemonnee goed op. Laat in je auto of huurauto nooit iets liggen dat van waarde is.

Top reisorganisaties