Shoppen Milaan

Shoppen Milaan

Voor een stedentrip is Milaan voortreffelijk. Voor een weekeinde is het tekort, zelfs voor een midweek. Wil je Milaan echt leren kennen dan moet je daar echt de tijd voor nemen. Milaan staat bekend als modestad. En mode betekent winkelen, shoppen, en er is veel te koop! Als er een stad in de wereld is waar je echt kunt shoppen totdat je erbij neervalt, dan is dit Milaan. Als er een stad in de wereld is waar je kunt shoppen totdat je de portemonnee helemaal leeg hebt, dan is dit Milaan. Maar waar moet je dan precies heen?
<
<

Informatie Shoppen Milaan

Corso Vittorio Emanuelle

Vele Milanezen doen hier aan window-shoppen. Logisch, de etalages en portieken hebben een bijzondere aantrekkelijke uitstraling. Overdag is het verboden voor verkeer dus je kunt hier op je gemak genieten, of misschien wel iets kopen, van al dat moois. In de avond komen er veel jongelui die `gezien` willen worden. Van beide kanten is de straat prima bereikbaar.

Via Monte Napoleone

Is wel de allerbekendste winkelstraat van de stad. Ben je echt een fan van de grote topmerken, dan ligt hier jouw Mekka. De prijzen zijn hier erg hoog. De meeste Milanezen, en ook toeristen, kijken dan ook alleen maar. Deze winkelstraat heeft vele zijstraatjes. Ook daar zijn boetiekjes te vinden maar de prijzen liggen hier beslist niet lager. Het is dus een winkelparadijs voor de liefhebster en liefhebber. Niet alleen kleding maar ook tassen, lingerie, hoeden, shawls en nog veel meer liggen voor je klaar.

Buenos Aires

Is de allergrootste winkelstraat van Milaan en tegelijk ook een van de grootste van Europa. De meeste winkels zijn, hoe kan het ook anders, kledingwinkels. De prijzen zijn hier wat aangenamer. Ben je op zoek naar koopjes dan kun je terecht in de zomer en net na Kerstmis. Aan deze lange straat is ook een binnenplaats. Ook daar natuurlijk zijn de meeste winkeltjes voor de kleding. Moe geworden, hongerig en dorstig…er zijn terrasjes, barretjes en restaurants genoeg in de buurt.

Corso Vercelli

Deze straat ligt buiten het centrum. Hier zijn filialen te vinden van warenhuizen uit het centrum. Je kunt hier uitgebreid terecht voor kleding, tassen, lingerie, beddengoed en lederwarenproducten. Ben je op zoek naar schoenen die je nog nooit hebt kunnen vinden, ga dan maar halverwege de straat naar het oosten toe. Daar is Via Belfiore. Alleen maar schoenen, schoenen en nog eens schoenen!

Paolo Sarpi

Chinatown van Milaan. De naam zegt het al, hier wonen bijna alleen maar Chinezen. In het begin werden er zijden stropdassen verkocht. Dat zijde is nu vervangen door leren stropdassen. Je kunt in deze straat lekker doorslenteren en op zoek naar iets aparts. Vooral op zaterdag is het erg druk. Wat je koopt is van behoorlijke kwaliteit, de prijs ligt op een aanvaardbaar niveau.

Brera

Lang geleden woonden in deze wijk vele artiesten en kunstenaars. Daardoor was deze wijk erg aantrekkelijk. Door alsmaar te herbouwen heeft de wijk wel veel verloren. De artiesten en kunstenaars zijn vertrokken. Je kunt hier nog wel leuk winkelen. Er zijn vele kleine winkeltjes te vinden waar onder andere kleding wordt verkocht. Ook kun je daar terecht voor snuisterijen en andere curiosa. Er is een trend bijgekomen van antiekwinkels. Hier vind je misschien wat je al jaaaaren zocht. Als je dat hebt gevonden met je niet te enthousiast doen. Daardoor zal er misschien meer gevraagd worden. Altijd afpingelen!

Via Torino en Ticinese

Lang geleden was Via Torino de belangrijkste winkelstraat van Milaan. Nu niet meer maar ook hier kun je heerlijk shoppen. Hier vind je namelijk alles op schoenengebied. De kwaliteit kan uiteenlopen dus ook de prijs. Het is wel afgericht op jongeren. Je komt in het district Ticinese wanneer je vanaf de Duomo de Via Torino uitloopt. Hier vind je veel kleine winkels en ook vele ateliers.

Natuurlijk zijn er nog meer winkelgebieden en winkelstraten. De voornaamste en bekendste straten zijn boven besproken. Veel winkelplezier toegewenst!

Top reisorganisaties