Weer Milaan

Weer Milaan

Milaan heeft een typisch Middellands Zeeklimaat. De winters kunnen daarom erg koud zijn in Milaan. Het kan daar zelfs behoorlijk vriezen in de nacht. Sneeuwval is niet helemaal uitgesloten. Daarentegen kan het midden in de zomer wel 30 graden of meer worden en dat voor vele dagen achterelkaar. In de herfst kan het dagen achtereen regenen.
<
<

Informatie Weer Milaan

Het klimaat in Milaan

Juni, juli en augustus zijn de warmste maanden. Gemiddelde temperatuur is dan ongeveer 30 graden. De laagste temperatuur is dan 19 graden. De zon laat zich dan gemiddeld 9 uur per dag zien. Het kan stevig onweren in Milaan. Dat komt dan door het broeierige en klamme weer. In de winter is de maximale temperatuur 5 graden in januari en februari. Het minimum ligt dan rond het vriespunt. De zon schijnt dan 4 uurtjes per dag.

De meeste regen valt in mei en juni. Ook in oktober tot en met maart valt er behoorlijk wat neerslag. De minste hoeveelheid neerslag in juli en augustus. Ideaal weer voor een Zonvakantie Italie Wil je een bezoek brengen dan zijn het voor- en najaar de beste perioden.

Wintersport in Milaan

Dichtbij Milaan is er wintersport. Midden in de winter kan het sneeuwen en vriezen. Buiten de bekende wintersporten zoals langlaufen, snowboarden en skiŽn kun je genieten van de besneeuwde landschappen. De skigebieden in de Brenta Dolomieten zijn vanuit Milaan goed te bereiken.

In principe kun je altijd een bezoek brengen aan Milaan. Natuurlijk is de beste tijd in het najaar. Niet zo heel warm meer, zo`n 20 graden. Erg aangenaam. Dan valt er ook nog niet zoveel neerslag. Een ander voordeel is dat de meeste toeristen weg zijn. Je kunt dan rustig de stad bekijken. Milaan is echt de moeite waard. Of het nu voor een weekeinde is, voor een lange midweek of voor nog langer. En het weer is over het algemeen erg aangenaam.

Top reisorganisaties