Plattegrond Milaan

Plattegrond Milaan

Milaan is een grote stad en heeft een groot en een historisch centrum, Centro Storico. Daaromheen liggen enkele wijken. De bekendste worden hier behandeld. Dit geldt ook voor de meest interessante pleinen die in de wijken en in het centrum liggen.
<
<

Informatie Plattegrond Milaan

Het centrum van Milaan

Natuurlijk het Piazza del Duomo. Voor de oude Romeinen was dit centrum al het middelpunt. En dat is het nog steeds. Echt duizenden en duizenden mensen wandelen over dit plein. Het meest aansprekende is natuurlijk de indrukwekkende kathedraal, Duomo Santa Maria Nascente. Heeft een witte voorgevel met ruim 2300 beelden. Hier word je echt stil van. Bekijk en bewonder. Neem er foto`s van. Aan deze kathedraal zul je nog vaak terugdenken.

Brera

Dit is de bekendste wijk, exclusief en erg trendy. Op de eerste plaats omdat het uitgaansleven daar volop aanwezig is. Ook zijn er veel kunstenaars. Daarom wordt Brera ook wel `klein Parijs` genoemd. Je kunt hier lekker rondslenteren door smalle steegjes en straatjes. De oude paleizen die je daar ziet zijn niet opengesteld voor publiek maar de buitenkant bewonderen is al een feest op zich! In deze wijk Brera kun je eindeloos winkelen. Zorg wel dat je beurs goed is gevuld. Er zijn vele kunstgaleries en kunsthandelaren. Moe van al dat gekijk en geslenter…ga dan eens lekker uitrusten op één van de vele terrasjes. Trek gekregen…genoeg restaurantjes. Daarna lekker feesten want in Brera is het nachtleven ongekend bruisend.

Ticinese en Navigli

Iets in het zuiden van het centrum vind je deze wijken. Chique wijken waar mensen wonen die het gemaakt hebben in hun leven. Er wonen ook veel kunstenaars, modeontwerpers en architecten. Zij wonen in oude maar compleet gerenoveerde huizen. De wijken zijn een goede mix van moderne en oude tijd. Kenmerk van vandaag de dag is dat er steeds meer exclusieve winkels bijkomen. Navigli is van oudsher een haven. Na 1980 ging de haven dicht. Wat wel overgebleven is zijn de vele havenbarretjes en restaurantjes. Het is een echt uitgaanscentrum geworden. Elke Milanees die denkt dat ie wat is gaat hier flaneren. Je kunt jezelf hier vermaken tot in de late uurtjes.

Magenta

Deze wijk ligt aan de oostkant van het Centro Storico. De meest bekende en ook oudste straat van Milaan is hier te bewonderen, de Corso Magenta. Ligt er al sedert de 3de eeuw na Christus. In deze oude wijk staat ook de kerk Santa Maria della Grazie. Hier is het schilderij `Het Laatste Avondmaal` van Leonardo da Vinci te bewonderen. Er is weinig te doen wat het uitgaansleven betreft. Voor wie van schitterende paleizen en tuinen houdt kan in deze wijk zijn hartje ophalen. Er zijn ook exclusieve en dure winkels. In Magenta wonen dan ook mensen die een interessante bankrekening hebben.

Monte Napoleone

Deze wijk moet je bezocht hebben, zeker als je interesse hebt in mode. Monte Napoleone. Niet bezocht, Milaan niet bezocht. Ligt in het noorden van de stad. Heb je aardig wat geld en wil je volgens de laatste mode erbij lopen, dan ben je hier aan het juiste adres, aan de juiste wijk. De Via Monte Napoleone is misschien wel de meest exclusieve en elegante straat van heel Europa! Ook al zul je niets kopen, het is voor de modefreak geweldig leuk om je te vergapen voor de luxe etalages. En wat te denken van de Corso Buenos Aires. De winkelstraat van de hippe jongeren die daar op hun scootertjes indruk proberen te maken. Hier ook weer de talloze, en prijzige, boetiekjes en andere winkeltjes. Natuurlijk zijn er vele restaurants. Je kunt daar de pasta`s eten maar ook eten uit de hele wereld is daar te vinden. De prijzen zijn uiteraard aangepast aan de rest van de wijk.

Pleinen

Het bekendste plein van Milaan is Piazza del Duomo. Het is heel groot plein en in het midden staat het standbeeld van Vittorio Emanuele II. Dit standbeeld is gemaakt door Ercole Rosa in 1878.
Piazza San Sepolcro. In vroegere tijden was het een bekend en zeer oud plein. Er is echter niet veel van overgebleven.
Piazza Meda. Wat opvalt op dit plein is een hele grote schijf. Deze heeft een doorsnede van 4,5 meter en ligt op een plateau. De schijf kan bewegen. Zonnestralen geven hier een heel apart effect aan. Moet je echt gezien hebben!
Het Cadorna station ligt op het plein Piazzale Cadorna. In 1998 is dit plein helemaal gerenoveerd. Er is veel ruimte gemaakt voor de duizenden voetgangers die van en naar het station lopen. Ook het verkeer heeft duidelijk meer de ruimte gekregen. Er staat ook een 18 meter hoge naald. Tevens is er een grote fontein aangelegd.

Top reisorganisaties