Welkom op Milaan.org

Wij heten u van harte welkom op onze zeer informatieve pagina over Milaan. Op onze site vindt u alle informatie die er te vinden is over Milaan. In het menu links kunt u zien welke informatie wij allemaal op onze site hebben staan. Klikt u gerust op een van de onderwerpen om hier meer over te lezen. Bent u geinteresseerd in een mooie vakantie naar Milaan, kijkt u dan gerust eens bij onze onderwerpen over een stedentrip, een voetbalreis of een hotel in Milaan. Op deze pagina\'s hebben wij namelijk alle aanbieders van deze reisvormen speciaal voor u verzameld. Zo hoeft u niet het hele internet af te zoeken naar de voor u geschikte informatie over Milaan, maar vindt u deze hier op een site verzameld.

Algemene informatie over Milaan

Milaan ligt in het noorden van Italie. Het is tegelijk ook de belangrijkste stad van het noorden. De naam Milaan komt van Mediolanum. Dat betekent `in het midden van de vlakte`. Dat klopt want Milaan ligt midden in de Povlakte. Milaan is de een na grootste stad van het land. Met de omliggende gebieden en voorsteden telt de stad ruim 4 miljoen inwoners. Milaan op zich ongeveer 1,4 miljoen. Milaan mag dan ook zeker tot de grootste wereldsteden worden gerekend.

Korte geschiedenis van Milaan

Men zegt dat Milaan ontstaan is 600 jaar voor Christus. In de loop van al die jaren tot heden heeft de stad veel meegemaakt. Er zijn nog vele restanten daarvan te bewonderen. Wat misschien niet iedereen weet is dat Milaan, wat de mode betreft, een van de meest toonaangevende steden is. Niet alleen van Italie maar van de hele wereld!

Veel te bewonderen in Milaan

Er zijn vele musea te bewonderen in Milaan en tientallen bezienswaardigheden. Uiteraard beschikt deze wereldstad over een uitgebreid metronet. En voor wie even de rust op wil zoeken zijn er prachtige parken. Ook winkelen kan hier uitstekend en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Omdat er vele toeristen naar Milaan gaan beschikt de stad over vele hotels. Van goedkoop tot superluxe waar je heerlijk wordt verwend. Het San Siro voetbalstadion is natuurlijk geweldig en imposant. Daar moet je een keer een kijkje hebben genomen.

Breng eens een bezoek aan Milaan

Milaan heeft een Middellands Zeeklimaat. Dat betekent voor de stad toch wel eens koude winters. Midden in de zomer kan het wel 30 graden of meer worden. Daarom is het voor- en het najaar de beste tijd voor een bezoek aan deze interessante wereldstad. U kunt ook in de buurt een camping boeken en met de auto vanaf de camping gaan. Kijk voor campings in italie op CampingItalie .net

Stedentrip naar Milaan

Milaan is dan ook geweldig om eens als stedentrip te bezoeken. Je kunt met de auto maar ook met de bus, trein of met het vliegtuig. De stad heeft natuurlijk vele wijken. De bekendste zijn Centro Storico, Ticinese, Navigli, Magenta, Monte Napoleone en Brera. Uitgebreid winkelen is natuurlijk geweldig om te doen. Erg bekend is de wijk Monte napoleone wat de laatste mode betreft. Bezienswaardigheden zijn er te veel voor een kort verblijf in Milaan. Toch kun je tijdens je stedentrip Milaan een bezoek brengen aan de Duomo Santa Maria Nascente. Een van de grootste, een van de mooiste en een van de meest indrukwekkende kathedralen van de hele wereld!

Eten en drinken in Milaan

Van al dat bewonderen en van al dat winkelen krijg je natuurlijk trek. Wat het eten betreft is er keuze tussen streekgerechten en de traditionele gerechten. In zo`n grote stad is ook de internationale keuken ruimschoots aanwezig. Restaurants dus in overvloed maar bezoek ook eens een trattoria. Deze is wat goedkoper dan een restaurant maar het eten is net zo geweldig!

Uitgaan in Milaan

Heb je dorst gekregen? Ga dan op zoek naar een cafeetje dat niet in de toeristische buurt ligt. Zo`n kroegje is veel gezelliger en je betaalt flink minder. Milaan is bij uitstek de meest ideale stad om eens stevig te feesten. De bekendste discotheek is Hollywood. Daar kom je zomaar niet binnen. Je moet er onberispelijk uitzien! Een andere discotheek is Alcatraz. Daar kun je `gewoon` naar binnen. Typisch in Milaan is dat het uitgaansleven al op tijd begint. U kunt het uitgaan in Milaan ook combineren tijdens uw zonvakantie Italie Heerlijk ontspannen aan het strand overdag en s\'avonds de stad in.

Het verblijf in Milaan

Om Milaan van binnen en van buiten te leren kennen dan moet je veel tijd hebben. Er is zoveel te zien, te bewonderen en van te genieten. Je kunt in Milaan altijd een auto huren. Dan kom je nog eens op andere plekjes. Je rijdt dan door smalle steegjes en straatjes waar de was vrolijk hangt te wapperen. Want ook dat is Milaan! En na je stedentrip naar Milaan zul je verliefd op de stad zijn geworden. Daar mag je trots op zijn. Je gaat weer zo`n stedentrip naar Milaan ondernemen. Goed bekeken hoor want deze stad van formaat zal en kan nooit vervelen.

Top reisorganisaties